Balti Jaama Turu blogi

Salat pole kunagi halb mõte! 3 põnevat retsepti toidulaua rikastamiseks

Foto:Balti Jaama Turg.

Salatite kasutegur on üüratu. Nad maitsevad hästi, on värskendavad, tervislikud ning neid on võimalik väga paljude erinevate muude roogade kenasti kombineerida. Balti Jaama Turult leiab salati valmistamiseks vajalikke tooraineid hulgaliselt, ent mida kõike ka nendest teha saab?

Värske ja värviline puuviljasalat

Puuviljasalateid on võimalik luua kümnetel erinevatel viisidel ning peaaegu alatiselt on tegu tõelise maitse-ning tervisepommiga. Vitamiinid ning kasulikud ained käivad hea maitsega ühte sammu ning eriti positiivne on, kui salat peaks koosnema kodumaistest marjadest ja puuviljadest.

Suveni ning koduste viljade küpsemiseni on veel siiski aega, ent väärt puuviljasalati loomiseks võib kasutada ka välismaiseid ning eksootilisi saadusi. Balti Jaama Turult leiab nii mandariine, greipe, ananasse, kiivit, papaiat, viinamarju, mangot ja palju muud põnevat, mida salatiks kombineerida.

See neljale inimesele loodav värske ja värviline puuviljasalat sobib pea iga toidukorra jaoks ning koosneb mangost, kiivist, mandariinist, apelsinist, viinamarjast, hurmaast, granadillist ning granaatõuna seemnetest. Valmistamine on imelihtne ning ei napsa päevast eriti ka aega.

Põneva nüansina lisab retseptimeister Mari-Liis Ilover, et puuviljasalatile viimase ning ülima lihvi andmiseks tasub lisada mõnusat kastet laimimahlast, meest ja vaniljest.

Wakame-nuudlisalat

Nüüd aga midagi hoopis idamaisemat! Nuudleid me kohe tavaliselt salatiga ei seosta, aga ka nendega on võimalik letti tuua üks väga omapärane ning maitsev salat.

Saage tuttavaks Wakame-nuudlisalatiga, mille valmistamiseks tuleb esmalt riisinuudlid paari minutiga keevas vees pehmeks lasta, need seejärel sõelal ära kurnata ning siis külma veega üle loputada.

Foto: Viljar Särekanno

Need kaussi kallates tuleb vaid oliiviõli lisada, nuudleid sellega õrnalt segada ning siis seejärel kogu “lõuendit” koos röstitud seedermänniseemnete, kirsstomati poolikute ning wakame, soola ja pipraga rikastada.

Tulemuseks ongi väga unikaalne ning hõrgutav salat, mida võib samuti iga söögikorra juurde serveerida.

Lehtsalat koos grillitud kalavarrastega

Lehtsalati tegemine on imelihtne ning selle üheks suurimaks väärtuseks on võimalus seda absoluutselt iga muu toiduga kenasti kombineerida. Ajaliselt käib selle tegemine samuti kähku. Antud näitel sobitub see mõnusate grillitud kalavarrastega.

Lehtsalati valmistamiseks tuleb salativaagnale tõsta rohelised salatilehed ning neile lisada lõigatud suhkruherne kaunatükke, redist, kurki, viilutatud sibulat ning hakitud tilli. 

Kastmeks tuleb segada omavahel oliiviõli,sidrunimahla, mett, soola, pipart. Kaste ise tuleb salatile peale niristada ning kalavarrastele juurde serveerida. Kala võib küpsetada nii ahjus kui ka grillil, köögivilju saab juurde lisada ka neile.

 Lõppkokkuvõttes on tegu väga kerge ning toitva roaga, mis ei jäta pärast toekat tunnet sisse. Ideaalne näiteks keskpäevaseks vahepalaks!

Märksõnad: , , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Ole kursis, mis su kodukandis toimub

Telli Põhja-Tallinna uudiskiri

Saadame sulle kolm korda nädalas ülevaate Kalamaja Kuulutaja, Pelgulinna Teataja ja Kopli Krooniku olulisematest teemadest.