Kuidas sündis kõigile tuntud Kalaarsenal, millel on tohutult fänne ka välismaalt

Fotod:Kalaarsenal.

Arsenali keskuses asuva kalapoe Kalaarsenali juht Tiit Veskus on äri nüüdseks pidanud enam kui kolm ja pool aastat. Mõte luua täitsa enda kalapood võrsus siis, kui seitsmeaastane juhatamiskogemus ühes tootmisettevõttes koondamisega lõpu sai.

Samal ajal sai Veskus 50. aastaseks ning kuna põhitöö kõrvalt tegeleti põgusalt ühe tuttava kalakasvataja toodangu müümisega, otsustati midagi sarnast ise ette võtta.

Kalaäri variant tundus soodne ning seega haaraski Tiit kinni võimalusest töötukassa kaudu äriplaanile toetust taotleda. Nii leiti ka äripartner, kes oli Eestis ühes väikeses kalakasvatuses piisavalt kaua töötanud ning otsis uusi väljakutseid.

Värskus on kalapoe puhul võtmesõna

“Võtsime eesmärgiks teha oma äri viisil, et eristuksime teistest kalapoodidest,” meenutab Kalaarsenali juht ning lisab, et esmaseks eesmärgiks oli teha kauplus, mis ei haiseks.

“Soovisime pakkuda kõrge kvaliteediga värskeid ja töödeldud kalatooteid,” muheleb Veskus. Äri loomisel paigaldati tööpinnale ka suitsuahi ning haarati veel paar koostööpartnerit, kellega koos kvaliteetset toodangut müüa.

Kuigi kalapoode leidub pealinnas omajagu, siis põhiliseks konkurentsist eristavaks elemendiks on Veskuse sõnul toodete värskus. Kombineeritult personaalse teeninduse ja lähenemisega, lüüakse Kalaarsenali letti vaid värsked ning ise soolatud ja suitsutatud tooted.

Veskuse sõnul on klientideks just inimesed, kes hindavad tugevalt nende kaupa ja esmaklassilist teenindust. Väga suur on ka püsiklientide osakaal. Koroonakriis kusjuures erilist mõju tegevusele avaldanud polegi.

Kala rändab mööda ilma ringi nii tulles kui minnes

Kalakaupadest armastab rahvas enim forelli ja lõhe, perenaiste lemmikuks peab poodnik haugi hakkliha. Samuti on populaarsed kohapeal toodetud soolalõhe, siig, forelli tartar ja kreveti-avokaado salat.

Süvitsi minnes teab poodnik aga rääkida, et rahvas käib kohal nii Tallinnast kui ka mujalt. Kui lennukid veel aktiivselt lendasid, siis rändas peamiselt suitsutatud kala nii Peterburi, Moskvasse, Kiievi, Zürichi kui ka muu Euroopa poole.

Arsenalis müüakse nii kohalike kalurite kaupa kui ka värsket Atlandilt püütud toodangut. Peipsi kaluritega käib kusjuures eriti tihe koostöö. Luts, latikas, haug, koha ning ahven jõuavad igal nädalal Kalaarsenali ning lisaks sellele tuleb head-paremat ka saarte, Pärnu ning Ida-Viru kaluritelt.

Kalaarsenal on avatud tööpäeviti vahemikus 12:00-19:00 ning nädalavahetusel 12:00-17:00.

Tõelistele kalagurmaanidele on Tiidul ka üks soovitus – selle nädala neljapäeval saabub letti tarne Norrast, mis koosneb värskest ookeanikalast, elusatest kammkarpidest ning värskelt keedetud krevettidest

Samal päeval on avatud ka pop-up restoran kus tippkokad parimaid kalu ja mereande serveerivad.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.